Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
08.10.2009  

Podpis Programa sodelovanja med Vlado Republike Slovenije in Vlado Flandrije za obdobje 2009 – 2011

Veleposlanica Anita Pipan in generalni sekretar Koen Verlaeckt

V četrtek 8. oktobra 2009 je bil v Bruslju uradno podpisan že četrti Program sodelovanja med Vlado Republike Slovenije in Vlado Flandrije za obdobje 2009 – 2011. V imenu Vlade Republike Slovenije je program podpisala mag. Anita Pipan izredna in pooblaščena veleposlanica Republike Slovenije v Kraljevini Belgiji. V imenu Vlade Flandrije je program podpisal Koen Verlaeckt, generalni sekretar Flamskega sektorja za zunanje zadeve.

 

Program sodelovanja določa aktivnosti, ki jih pogodbenici nameravata izvajati na področju gospodarstva (zunanja trgovina, energetika in turizem), kmetijstva, okolja in prostora, prometa, regionalne politike, zaposlovanja, znanosti in tehnologije, kulture, športa, javnih zavodov, izobraževanja, mladine, projektnega sodelovanja, javne uprave in na področju usposabljanja osebja.

 

Program je tudi podlaga za prijavo slovenskih institucij na razpis za projekte v okviru Flamskega programa sodelovanja s Srednjo in Vzhodno Evropo. Razpis objavi enkrat letno flamski sektor za zunanje zadeve na svojih spletnih straneh: iv.vlaanderen.be/nlapps/default.asp.