Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
24.10.2019  

Zelo dobro obiskan literarni večer z Dragom Jančarjem v Passa Porta

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju je v sodelovanju z ugledno literarno hišo Passa Porta organiziralo literarni večer s pisateljem Dragom Jančarjem ob prevodu knjige In ljubezen tudi (En ook de liefde) v nizozemski jezik v njeni prenapolnjeni dvorani.

V poglobljenem pogovoru s Karen Billiet, literarno kritičarko De Standaard der Letteren in urednico spletne revije Klara je predstavil knjigo In ljubezen tudi (En ook de liefde), ki je v nizozemskem prevodu Roela Schuyta izšla pri ugledni založbi Querido.

Pisatelj je publiki, v kateri sta bila med drugim prisotna tudi pesnik, urednik in prevajalec Boris A. Novak, ter nekdanji evropski komisar Janez Potočnik, prebral odlomek knjige v slovenskem jeziku, prevajalec Roel Schuyt, ki je prevedel že četrto avtorjevo delo, pa je prebral isti odlomek v nizozemskem jeziku. Odgovoril je tudi na nekaj vprašanj o prevajanju Jančarjeve literature, ter o prevajanju nasploh.

Gostovanje Draga Jančarja v Passa Porti je bilo del turneje, ki je ob podpori ugledne založbe Querido potekala od Gradca, Frankfurta in Marburga an der Lahn vse do belgijske prestolnice. V literarno hišo, kjer je bil rezidenčni pisatelj leta 2011, se je vrnil po uspešni predstavitvi na lanskem bruseljskem knjižnem sejmu.

Veleposlanik, dr. Rado Genorio, je skupaj s soprogo Mersijo Genorio gostil večerjo s pisateljem in voditeljico večera, veleposlaništvo pa je poskrbelo tudi za skromno pogostitev udeležencev literarnega večera s slovenskim vinom in penino.