Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
12.12.2019  

Na 19. Festivalu mediteranskega film se je predstavil slovenski režiser Martin Turk

V uradnem tekmovalnem programu 19. izdaje Festivala mediteranskega filma v Bruslju je bil 3.12.2019 v Cinéma Aventure in 4.12.2019 v Cinéma Palace predvajan film slovenskega režiserja Martina Turka Ne pozabi dihati. Predvajanje filma v prisotnosti režiserja, s katerim so organizatorji festivala ob obeh projekcijah pripravili tudi kratek pogovor, je naletelo na pozornost ljubiteljev filmske umetnosti, ki so delno avtobiografsko filmsko pripoved o odraščanju in stiskah mladostnikov v iskanju sprejetosti in pripadanja ob čudoviti upodobitvi naravnih lepot Bele krajine, toplo sprejeli.

Film režiserja in scenarista Martina Turka, ki je nastal v slovensko-italijansko-hrvaški koprodukciji, je svetovno premiero doživel v tekmovalnem programu 17. ALICE NELLA CITTA v Rimu oktobra 2019 v Italiji.

Slovenska hiša pri Veleposlaništvu RS v Bruslju je v odličnem sodelovanju z organizatorji festivala poskrbela za dodatno promocijo filma in izvedlo tudi nagradno igro na socialnih omrežjih, s katero so obiskovalci pridobili brezplačne vstopnice za ogled filma.

19. izdaja Festivala mediteranskega filma v Bruslju se je začela 27. oktobra, na treh lokacijah v Bruslju, in končala 7. decembra, poleg strokovne žirije pa filme ocenjuje tudi občinstvo.