Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
08.07.2010  

Slovenski promocijski dogodek v Arlonu, glavnem mestu province Luksemburg, 7.7.2010

V Arlonu, glavnem mestu province Luksemburg (Belgijo sestavlja 10 provinc), je veleposlaništvo skupaj z Belgijsko-slovensko-luksemburško zbornico za gospodarstvo, trgovino in turizem 7. julija 2010 pripravilo promocijski dogodek – otvoritev razstave o slovenskih narodnih parkih, z naslovom »Voda, naše upanje«. Na dogodku smo gostom predstavili in ponudili tudi slovenska vina in nekatere tipične jedi.

Dogodka se je udeležilo krog 60 gostov iz province Luksemburg, vključno z visokimi predstavniki lokalnih oblasti, medijev, gospodarstva in predstavniki diplomatskega zbora.

Mesto Arlon in mesto Ptuj sta 6. marca letos podpisala listino o partnerstvu in sodelovanju, Slovenija je bila letos častna gostja arlonskega karnevala, s tem povezano je veleposlaništvo skupaj s predstavništvom STO v Bruslju 6. marca 2010 pripravilo kulturno-gospodarski promocijski dogodek, dodatno pa je veleposlaništvo 31. marca 2010 sodelovalo na slovenskem tematskem večeru, ki ga je pripravilo mesto Arlon.

V Arlonu bo razstava »Voda, naše upanje« na ogled do konca meseca julija.

Dogodek sodi v okvir promocijskih aktivnosti slovenskega veleposlaništva, katerih cilj je povečanje prepoznavnosti Slovenije v Belgiji in navezovanje stikov z regionalnimi akterji. Razstava pa hkrati predstavlja slovenski prispevek k obeležitvi pričetka belgijskega predsedovanja EU.