Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
29.04.2019  

Vabilo na otvoritev in ogled razstave o Jožetu Plečniku (Valentiny foundation, Remerschen, Luksemburg, 16.5.2019 ob 19. uri)

V sodelovanju z Veleposlaništvom Avstrije v Luksemburgu in prestižnim centrom za arhitekturo Valentiny Foundation (http://www.valentiny-foundation.com/home/) vas vabimo na otvoritev razstave o Jožetu Plečniku, ki bo 16. maja 2019 ob 19. uri v Valentiny Foundation, na naslovu 34, route du vin, 5440 Remerschen, Luksemburg.

 

Zbrane bosta nagovorila veleposlanik Republike Slovenije dr. Rado Genorio in veleposlanik Republike Avstrije v Luksemburgu mag. Gregor Schusterschitz. O delovanju Plečnika bo spregovoril arhitekt Peter Zacherl.

 

Program bosta glasbeno obogatila mlada slovenska pianista Zala in Val Kravos. Šestnajstletna Zala je že uveljavljena umetnica, ki je študirala na Luksemburškem konservatoriju pri Marcu Krausu in Jeanu Mullerju ter v prestižni Glasbeni kapeli kraljice Elizabete, kjer sta zanjo skrbela svetovno znana Maria João Pires in Louis Lortie. Prvi album je izdala že pri 14 letih, za seboj pa ima številne mednarodne nastope, tudi v slovečih ustanovah

(http://zalakravos.eu). Njen dve leti mlajši brat Val je tudi obetaven pianist, ki se izpopolnjuje v posebni šoli za glasbene talente Musica Mundi v Belgiji.

 

Razstavo si v Valentiny Foundation lahko ogledate do 16. junija 2019.

 

Prosimo, da nas o udeležbi na otvoritvi razstave obvestite na elektronski naslov sloembassy.brussels@gov.si

 

Vljudno vabljeni!