Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
23.09.2019  

Znamka pošte Slovenije »Brkata sinica« Panurus biarmicus letošnja zmagovalka evropskega filatelističnega natečaja

Na priložnosti slovesnosti v organizaciji belgijske pošte ter asociacije evropskih pošt (letos obeležuje to združenje 26. obletnico obstoja) je osrednja slovesnost potekala v soboto, 21. 9. 2019 v bruseljski mestni hiši na Grand Place. Podeljene so bile plakete za najboljše evropske znamke v letu 2019.

Med več kot 50 predlogi je prvo nagrado žirije prejela slovenska znamka »Brkata sinica« Panurus biarmicus po umetniški zasnovi Zlatka Drčarja. Ob prisotnosti župana Bruslja ter številnih županov belgijskim mest, diplomatskega zbora in direktorjev sodelujočih pošt ter kulturne, umetniške in medijske srenje, je zmagovalno nagrado predstavniku Pošte Slovenije Darku Lončariču predal VP dr. Genorio.

Po prejemu nagrade je imel VP dr. Genorio privilegij nagovoriti prisotno publiko ter v nekaj minutnem govoru predstaviti slovenske značilnosti, ukrepanja pri varovanju biotske raznovrstnosti in prizadevanja vlade RS v smeri trajnostnega razvoja ter zlasti zelene ekonomije. Slednja je bila tudi ena od osrednjih podmen v okviru letošnjega tekmovanja zveze evropskih pošt (POSTEUROP).