Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
23.03.2009  

Volitve v Evropski parlament - obrazci za volitve iz tujine

V zvezi z volitvami v Evropski parlament, ki bodo v Republiki Sloveniji potekale 7. junija 2009, vas obveščamo, da je Državna republiška komisija objavila obrazec za zahtevek za volitve iz tujine. Obrazec je namenjen vsem slovenskim državljanom s stalnim bivališčem v Sloveniji, ki bodo na dan volitev v tujini in bi zato želeli voliti iz tujine (na veleposlaništvu ali po pošti). Obrazec za zahtevek je na voljo spletni strani Državne republiške komisije. Ostale informacije v zvezi z volitvami v Evropski parlament so na voljo na spletni strani Državne republiške komisije.

Zahtevek za glasovanje iz tujine je potrebno poslati po pošti na naslov Državne volilne komisije (Slovenska 54, SI-1000 Ljubljana, Slovenija), po faksu na ++ 386 1 4331 269 ali poskeniranega po e-pošti rvk@gov.si. Rok za oddajo zahtevka za volitve iz tujine je 8. maj 2009.

Vse slovenske državljane, ki imajo prijavljeno stalno prebivališče v tujini, pa niso še vpisani v posebni volilni imenik za izseljence, vabimo, da se oglasijo na našem veleposlaništvu in izpolnejo zahtevek za vpis v posebni volilni imenik.

Za kakršna koli pojasnila smo vam na voljo.