Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
30.10.2017  

Vabilo na dogodek Društva VTIS v Bruslju (16.11.2017)

Društvo VTIS (Društvo v tujini izobraženih Slovencev) v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Kraljevini Belgiji organizira dogodek "VTIS Belgija: slovensko znanje v svetu", ki bo potekal v četrtek, 16. novembra 2017, v prostorih veleposlaništva (Rue du Commerce 44, 1000 Bruselj), s pričetkom ob 18:00.

 

Dogodek je del serije dogodkov Društva, ki potekajo po celem svetu, namen katerih je spodbujati povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih ali gospodarskih inštitucijah v tujini. Letos se bodo na dogodku v Bruslju predstavili Julija Sardelič (KU Leuven), Andrej Matić Auerspergerer (Evropski parlament), Anže Švara (KU Leuven) ter Janja Čevriz (KU Leuven). Po kratkih predstavitvah bo sledila diskusija na temo vloge slovenskih izobražencev v Evropski uniji.

 

Vec informacij o dogodku in prijavnico (prijava je obvezna) lahko najdete na povezavi: http://www.drustvovtis.si/vtis-bruselj-2017/, na voljo pa so tudi preko e-maila: sebastjan.glinsek(at)drustvovtis.si.

Na dogodek so vabljeni tudi Vaši znanci, prijatelji in kolegi Slovenci, ki jih tovrstni dogodki zanimajo.

Vaše veleposlaništvo