Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
04.02.2015  

Kulturni dogodki v mesecu februarju

Veleposlaništvo RS v Bruslju in Stalno predstavništvo RS pri EU vas ob Prešernovem dnevu, slovenskem kulturnem in državnem prazniku, vabita, da se udeležite katerega od spodaj navedenih kulturnih dogodkov.

Vaše veleposlaništvo

 V nedeljo, 8. februarja 2015 ob 17. uri ste vabljeni na »Večer branja slovenske poezije«  z odprtim mikrofonom v Cafe Pianofabriek (Rue du Fortstraat 35, 1060 St. Gilles).

V Luksemburgu ste prav tako 8. februarja 2015 ob 17. uri vabljeni na koncertni recital. Na programu bodo tudi dela petih slovenskih skladateljev. Koncert bo v Auditorium de Pianos Kleber (Rue Goethe 20).

Slovensko kulturno društvo Sv. Barbare v soboto, 21. februarja 2015 ob 18. uri vabi na slovenski kulturni večer v prostore Slovenske katoliške misije v Eisdnu, na naslovu Guliaume Lambertlaan 36, Eisten. Nastopil bo Mešani pevski zbor Slomšek. 

Bruseljski grozd mreže evropskih kulturnih institutov EUNIC, v sodelovanju z Le p'tit ciné, festivalom Filmer à tout prix in Cinema Aventure v Bruslju v letošnjem letu predstavlja projekcije dokumentarnih filmov iz 10 držav članic EUNIC. V ponedeljek, 23. februarja 2015 bo ob 19.30 uri v dvorani Cinema Aventure v Bruslju (Rue des Fripiers 57) potekalo predvajanje filma režiserja Vlada Škafarja »Deklica in drevo«. Filmu, v katerem nastopata z Borštnikovim prstanom nagrajeni igralki Štefka Drolc in Ivanka Mežan, bo sledil pogovor z režiserjem v angleškem jeziku. Cena vstopnice za projekcijo je 5 EUR.

V Luksembourgu ste v imenu slovenskih učiteljic Daše Pelikan Prek in Nine Šobe ter učencev Evropske šole Luxembourg 2, vabljeni na prireditev in druženje ob kozarčku slovenskega vina in potici. Prireditev bo potekala v Studiu (stavba administracije) Evropske šole Luxembourg 2 v Mamerju, 6. februarja 2015 ob 19. uri.