Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
10.06.2015  

GR business days - skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva in Slovenije

 Luksemburško – Slovenski poslovni klub (LSBC), neprofitna organizacija s sedežem v Luksemburgu, organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva in Slovenije v okviru “Foreign Delegation” na največjem poslovnem dogodku v regiji “GR Business Days” od 17. do 18. junija 2015 v Luksemburgu. GR Business Days bo letos na sporedu že četrtič, največje gospodarske delegacije bodo kot že tradicionalno iz Luksemburga, Belgije, Francije in Nemčije.

 

Udeležba Slovenije na omenjenem dogodku je zlasti zato, ker Luksemburg z julijem 2015 prevzema predsedovanje EU in bo pozornost javnosti še dodatno usmerjena v to državo,  odlična priložnost za promocijo slovenskega gospodarstva v Luksemburgu in širše na področju Beneluksa ter za graditev pozitivne podobe Slovenije in slovenskih podjetij.

 

V okviru skupnega predstavitvenega prostora bodo zastopane tudi Nizozemska (± 17 podjetij), Poljska (± 8 podjetij), Madžarska (± 4 podjetij), Avstrija (± 4 podjetij), Italija in Turčija ter promocijski prostor Tunizije in Indije. Dodatno bodo v t.i. "export village" zunanje trgovinske pisarne Kitajske, Latinske Amerike, Indonezije, Japonske, prisotne bodo tudi delegacije ostalih EU držav ter Senegala, Slonokoščene obale, Kitajske.

 

Do sedaj je prijavljenih že več kot 170 podjetij iz različnih sektorjev. GR Business Days organizira Chambre de Commerce Luxembourg, Luksemburško – Slovenski poslovni klub (LSBC) je uradni partner za Slovenijo za spremljajoči b2fair matchmaking – vnaprej dogovorjene individualne sestanke.

Na skupnem predstavitvenem prostoru Slovenije in pod okriljem Luksemburško-slovenskega poslovnega kluba se bodo predstavila naslednja podjetja, ki ponujajo inovativne in visokotehnološke izdelke/storitve, ki ustvarjajo višjo dodano vrednost:

 

Hosekra /Big Berry luksuzne mobilne hiše: Podjetje HOSEKRA, proizvajalec visoko kakovostnih strešnih kritin, že od leta 1989 z inovativnimi tehnologijami in postopki skrbi kakovost življenja, seveda s stalno mislijo na varčevanje z energijo in viri ter varovanje okolja tako v Sloveniji kot tudi zunaj meja. Predstavili bodo inovativen proizvod - Big Berry luksuzne mobilne hišice, ki množice montažnih domov izstopajo z revolucionarno arhitekturo, udobjem in videzom. Poudarjene so možnosti oblikovanja notranje postavitve po meri in namenjene za uporabo v kampih, naseljih in modernih hotelih.

Kreal, član skupine Talum: V skladu s strategijo (prestrukturiranje z inovativnostjo) skupine Talum je bilo jeseni 2013 ustanovljeno podjetje Kreativni aluminij. Več kot 60-letna tradicija pridobivanja in obdelave aluminija se nadgrajuje tudi s Kreativnim aluminijem v vlogi sorazvojnega partnerja za mlada in perspektivna podjetja. Kreal – kreativni aluminij z izvirnim oblikovanjem celovite storitve daje prostoru vsebine, ki so (vsakokrat) prilagojene potrebam urbanega ali ruralnega okolja in njegovih prebivalcev ter jim tako na najboljši način izboljšujejo /povečajo (zdravo kakovostno bivanje) kakovost bivanja, hkrati pa postanejo mesta in kraji privlačni tudi za njihove obiskovalce - turiste.

Senčila Bled: Začetki podjetja segajo v leto 1978, ko je ustanovitelj Jože Pintar začel z montažo senčil in v nekaj letih je podjetje začelo tudi s svojo lastno proizvodnjo senčil. Intenzivnejši razvoj se je začel po letu 1990, ko je podjetje tudi uradno pridobilo danes že dobro poznano in utrjeno ime na slovenskem in evropskem tržišču SENČILA BLED, ki slovi po visoki kvaliteti izdelkov in storitev. Med drugim se lahko pohvalijo z referenčnim objektom v Luksemburgu ter luksuznim objektom – pasivno hišo v Parizu.

Varis Lendava: Družba Varis izdeluje gotove kopalnice (sanitarne kabine) od leta 1977. Do danes so izdelali več kot 70.000 gotovih kopalnic (sanitarnih celic). Od leta 1994 večji del proizvodnje izvozijo na trg Nemčije in v druge države EU. Predstavili bodo tudi radiator Memory, ki je prejel tudi prestižno oblikovalsko nagrado »Red Dot zmagovalec 2015«. Zanjo se je v treh kategorijah potegovalo 1928 izdelkov iz 56 držav.

 

Za prosto vstopnico se lahko registrirajte na http://www.gr-businessdays.com/  -> Visitors section in the menu -> Visitors registration.