Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
23.04.2010  

Predstavitev slovenskih vin v Luksemburgu, 22. april 2010

Veleposlaništvo RS v Bruslju je skupaj s slovenskimi vitezi Evropskega reda vitezov vina in častnim konzulom Republike Slovenije v Luksemburgu, gospodom Francem Dreuom, 22. aprila 2010 v luksemburški prestolnici organiziralo kulturno-promocijski dogodek predstavitve in degustacije slovenskih vin.

Dogodek je potekal v prestižnem klubu »Cercle Munster«, udeležili so se ga luksemburški enologi in poslovni partnerji slovenskih podjetij ter potencialni kupci slovenskih vin.

Na dogodku so sodelovali tudi gostje iz luksemburškega političnega, gospodarskega, kulturnega in diplomatskega življenja, predstavniki in visoki funkcionarji evropskih institucij, ki imajo sedež v Luksemburgu (Sodišče Evropske unije, Računsko sodišče, …) ter predstavniki slovenske skupnosti v Luksemburgu.

Dogodek je predstavil slovensko vinogradništvo, kot tudi z njo povezano turistično-kulturno ponudbo Slovenije, in omogočil navezavo stikov, katerih cilj bo tesnejše povezovanje med Slovenijo in Luksemburgom, tako na turističnem kot gospodarskem področju, zlasti pa na področju vstopa slovenskih vin na luksemburški trg.