Veleposlaništvo RS Bruselj /Novice /
10.05.2010  

Udeležba predsednika Republike Slovenije na srečanju Svetovnega gospodarskega foruma o Evropi, Bruselj, 10.-11. maj 2010

Dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije, se v Bruslju udeležuje srečanja Svetovnega gospodarskega foruma o Evropi, ki nosi naslov »Prenovljeno vodstvo, novo vizija« (Renewed Leadership, New Vision).

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se bo med drugim kot panelist udeležil interaktivnega zasedanja na temo "Rethinking Europe's Enlargement and Near Abroad".

Svetovani gospodarski forum o Evropi je organiziran v sodelovanju z belgijsko vlado tik pred njenim prevzemom predsedovanja EU. Na njem sodelujejo voditelji držav in vlad, ključni nosilci odločanja iz evropskih institucij, vodilni mednarodni in regionalni gospodarstveniki ter ugledni predstavniki medijske in akademske sfere ter civilne družbe.

Svetovni gospodarski forum o Evropi bo za novo evropsko vodstveno ekipo priložnost, da predstavi svojo vizijo za prihodnost Evrope in njeno vlogo v svetu. Poleg tega bo srečanje ponudilo platformo za načrtovanje izhoda iz gospodarske krize in ponovne gospodarske rasti. Debata bo osredotočena na to, kako bodo evropski politični in gospodarski voditelji obrnili znake okrevanja v vzdržno gospodarsko rast v času, ko se Evropa sooča z visoko stopnjo brezposelnosti, nizko stopnjo gospodarske rasti in visokim javnofinančnim primanjkljajem.