Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Bruselj

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Nova lokacija veleposlaništva in stalnega predstavništva pri EU v Bruslju

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju in Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj se selita na novo lokacijo. V času selitve bo delovanje veleposlaništva omejeno.

  • Stranke obveščamo, da se bosta Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju in Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj preselila na novo lokacijo, Rue Joseph II 12-16, 1000 Bruselj.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je v Bruslju srečala z ministrico za zunanje zadeve Belgije Hadjo Lahbib, s katero sta govorili o belgijskem predsedovanju Svetu EU, podpisu Ljubljansko – haaške konvencije, feministični zunanji politiki, članstvu Slovenije v Varnostnem svetu Organizacije združenih narodov (OZN) ter o drugih aktualnih evropskih in zunanjepolitičnih temah.

  • Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je 26. oktobra 2023 obiskala Veliko vojvodstvo Luksemburg, kjer je Sodišču Evropske unije slovesno predala slovenska umetniška dela. Ob tej priložnosti se je srečala tudi z velikim vojvodo Luksemburga Henrijem. Ob koncu je sledil kratek sprejem s Slovenci, živečimi v Luksemburgu.

Novice