Veleposlaništvo RS Bruselj /Kulturno sodelovanje in kulturne aktivnosti /

Veleposlaništvo RS v Bruslju skrbi tudi za dvostransko sodelovanje v kulturi in promocijo slovenske kulturno-umetniške ustvarjalnosti v državah akreditacije. Svoj kulturni program izvaja v sodelovanju s sektorjema pristojnima za mednarodno sodelovanje v kulturi na Ministrstvu za zunanje zadeve RS in na Ministrstvu za kulturo RS.

 

Veleposlaništvo v svojih prostorih redno organizira dogodke. Interes za sodelovanje nam lahko sporočite na naš elektronski naslov sloembassy.brussels(at)gov.si . Uporaba prostora je brezplačna, morajo pa biti dogodki prosti vstopnine, za sodelovanje ne moremo izplačati honorarja.

 

Umetnike, zlasti tiste, ki se udeležujejo osrednjih mednarodnih dogodkov, vabimo, da nas o svojem obisku in aktivnostih obvestijo, da bomo lahko poskrbeli za promocijo in se poskušali dogovoriti za organizacijo spremnega dogodka na veleposlaništvu ali drugi primerni lokaciji.

 

Vabimo vas k obisku portala Culture.si, kjer so objavljene najave dogodkov v vseh državah sveta. Spremljate nas lahko preko naše FB strani.